S prihodom pomladi, so se pričela tudi šolska športna tekmovanja na prostem. Naši atleti so v četrtek, 20. aprila nastopili na Državnem prvenstvu v krosu. Tekmovanje je potekalo v prijetnem okolju Soboškega jezera, kjer se je 1700 tekmovalk in tekmovalcev pomerilo za naslove državnih prvakov.

Tudi letos smo na tekmovanje odšli z velikimi pričakovanji, saj je to tekmovanje, kjer praviloma dosegamo zelo dobre rezultate.

Na tekmovanju je nastopilo 19 tekmovalk in tekmovalcev. Rezultati so bili zelo dobri. Tu so podrobnosti:

Med posamezniki je najboljšo uvrstitev dosegla Aljaša Sodin, ki je v kategoriji sedmošolk osvojila odlično 2. mesto, Žana Sivka pa je lanski zmagi letos dodala še bronasto medaljo.

Do 5. mesta so se uvrstili še:

  • Doroteja Kotnik in Ciril Tome, ki sta bila četrta,
  • Miha Konušek in  ekipa devetošolk in devetošolcev, ki so bili ekipno peti.

Izjemno je nastopila ekipa osmošolcev v postavi: Doroteja Kotnik, Zoja Juhart Korošec, Timon Brglez in Matic Polegek, ki je ubranila lanski naslov državnih prvakov.

Najbolj pristižna zmaga, to je zmaga v vseekipnem vrstnem redu, je med 48 – timi šolami že drugo leto zapored pristala v naših rokah. Tu so imena osmih najboljših tekmovalcev, ki je letos prispevali točke k zelo prepričljivi zmagi: Aljaša Sodin, Žana Sivka, Doroteja Kotnik, Ciril Tome, Miha Konušek, Timon Brglez, Zoja Juhart Korošec in Inja Sodin.