12. oktobra je v Slov. Konjicah, v organizaciji OŠ Pod goro, potekalo Medobčinsko tekmovanje v krosu za deklice in dečke od 6. do 9. razreda. Tekmovanje je bilo posamezno, ekipno in vseekipno, udeležilo pa se ga je pet šol: OŠ Pod goro, OŠ Zreče, OŠ Loče, OŠ Vitanje in OŠ Ob Dravinji.

Rezultati naših deklic in dečkov so tokrat presegli vsa pričakovanja, saj so v vseh razvrstitvah posegli po najvišjih mestih. Med posamezniki so medalje osvojile naslednje deklice in dečki:

1. mesto:

 Aljaša Sodin, Doroteja Kotnik, Žana Sivka, Timon Brglez in Ciril Tome.

2. mesto:

Zoja Gašpar Štante,Zoja Juhart Korošec,Inja Sodi,Teo Marčinkovič inMatic Polegek.

3. mesto:

Vita Godec, Katinka Skaza Pevnik, Hana Golčer in Jan Pavrič.

V ekipni razvrstitvi po posameznih kategorijah, kjer sta štela dva najboljša rezultata dveh deklic in dveh dečkov, so učenke in učenci naše šole v kategorijah od 7. do 9. razreda osvojili 1. mesto, šestošolci pa 2. mesto.

V vseekipni razvrstitvi šol, kjer šteje najboljših osem rezultatov (ne glede na starostno kategorijo in spol), pa so naše tekmovalke in tekmovalci z veliko prednostjo postali medobčinski prvaki. 

Učenke in učenci, ki so s svojim rezultatom oziroma osvojenim mestom prispevali k 1. mestu, pa so vsi, ki so osvojili 1. in 2. mesto.