V šolskem prostoru učenci zelo težko pokažejo svoje prave sposobnosti in talente. Tega se na šoli zavedamo, zato smo na naši šoli v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija organizirali prvi Podjetniški tabor, ki je potekal v petek, 24. 9. 2021, in soboto, 25. 9. 2021.

Udeležili so se ga učenci 7., 8. in 9. razredov. Vseh skupaj je bilo kar 44. Učenci so predstavili svoje ideje, se razdelili v 11 skupin in s pomočjo mentorjev Društva Podjetniška akademija Nejca, Matica in Laure razvijali svoje ideje in izdelovali njihove prototipe. Pri tem so pokazali svojo ustvarjalnost in iznajdljivost ter nas izjemno presenetili s svojimi končnimi izdelki.

Na taboru so učenci ustvarjali plezalne kroglice za razgibavanje prstov in blazinic, kapsule z ustno vodico, skiiboard, make up box, aplikacijo z recepti za porabo hrane, napravo za zlaganje oblačil, pametno golf žogico, ogrevano wc školjko, aplikacijo za gradbeno mehanizacijo in aplikacijo za pričeske. Skozi praktično delo so učenci spoznavali osnove podjetništva, pri tem pa krepili tudi svoje komunikacijske veščine in vadili javno nastopanje.

Na taboru smo podelili tudi 3 nagrade. Nagrado za NAJ IDEJO so prejele Doroteja, Maša, Gaja in Katrin za pripomoček za zlaganje oblačil. Nagrado za DRUŽBENO KORISTNO IDEJO so prejeli Eva, Larissa, Eva in Etjan za aplikacijo, s pomočjo katere lahko porabimo ostanke hrane in s tem zmanjšamo količino zavržene hrane. Nagrado za NAJ PITCH pa so prejeli Svit, Tine, Urban, Gal in Max za plezalni pripomoček za razgibavanje prstov in blazinic.

Udeleženci so pokazali kreativnost, voljo do dela in svoje sposobnosti, ki v šolskem vsakdanu ostanejo skrite. Vadili so veščine javnega nastopanja in se v procesu dela soočali tudi z raznimi ovirami, katere so s pomočjo mentorjev poskušali premagati. 

Čestitke vsem udeležencem in mentorjem za kvalitetno pripravljen in izpeljan tabor, za katerega upamo, da ga bomo še imeli priložnost ponoviti.

Nagrajenci

Organizatorka Suzana Kovše Breznik