V soboto, 18. 5. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje za učence 8. in 9. razredov. Udeležili so se ga tudi trije učenci naše šole, ki so se s šolskega tekmovanja uvrstili na državno raven. To so osmošolec Vid Iršič ter devetošolki Blažka Mlakar in Manca Levart, vsi pod vodstvom mentorice Valentine Volavšek.

Letošnje tekmovanje za Cankarjevo priznanje je potekalo pod skupnim naslovomSlovenija, vse najboljše. V eseju na državnem nivoju pa so tekmovalci primerjali sodobne pravljice iz zbirke Kako dolg je čas, pisatelja Mateta Dolenca, s pesmijo Ferija Lainščka Prosti čas.  V sporočilo so vnašali svoja doživetja, vtise in tudi kritična razmišljanja o ekologiji, enakopravnosti in krivicah v naši družbi, hkrati pa dokazali, da znajo razmišljati in izkoristiti svoj čas – zelo uspešno so namreč dosegli zaslužen cilj.

Vid Iršič iz 8. c in Manca Levart iz 9. a-razreda sta dosegla srebrno Cankarjevo priznanje, kar je med 461 tekmovalci tako v 8. kot 9. razredu uspelo osvojiti le 175-im učencem. Blažka Mlakar iz 9. c pa je z delitvijo 10. mesta med 31-imi tekmovalci, ki so na državnem nivoju  osvojili zlato Cankarjevo priznanje.

Iskrene čestitke vsem ob doseženem uspehu in še veliko nadaljnjih prijetnih trenutkov ob branju knjig!