Spoštovani starši!

V mesecu januarju smo za učence od 6. do 9. razreda pripravili športni dan TRIGLAVING PO KONJIŠKO, ki je bil med njimi zelo dobro sprejet.

Tako smo se odločili, da vsem učencem šole ponudimo nov izziv, le da tokrat ne bodo zbirali višinskih metrov, ampak kilometre.

Izziv za učence od 1. do 5. razreda smo poimenovali IZ KONJIC V ČATEŽ in izziv za učence od 6. do 9. razreda IZ KONJIC NA BLED.

Tokratna naloga bo trajala cel mesec. Izbrali smo razdaljo, ki jo je v mesecu dni z vztrajnostjo možno prehoditi, 70 km za učence od 1. do 5. razreda ter 140 km za učence od 6. do 9. razreda. To pomeni, da bi moral v 28 dneh učenec vsak dan opraviti pohod dolg  2, 5 km oziroma 5 km.

Učenci bi naj v tem času prehodili (pretekli) čim več kilometrov in te podatke zapisovali v Excelovo tabelo, ki se bo nahajala v spletni učilnici posameznega razreda.

Odločitev za izziv je prostovoljna, tako da v priloženo Excelovo tabelo učenci najprej vnesejo svoje podatke – ime in priimek in nato vsakodnevne prehojene (pretečene) km. Opravljeni kilometri se bodo samodejno seštevali in izpisali ob njihovem imenu na koncu vrstice. Podatki bodo vidni samo učencem posameznega razreda.

Želimo si, da bi se našemu izzivu pridružili tudi vi, starši in s svojim pozitivnim pristopom otroke spodbujali k premagovanju kilometrov.

»ČAS ZA ZDRAVJE JE ČAS ZA NAS.«