Spoštovani starši!

Šole v Sloveniji vse do nadaljnjega zaradi izrednih razmer še vedno ostajajo zaprte. Kako dolgo, si pravzaprav ne upa napovedati nihče.

Pretekla dva tedna sta bila za vse, ki delujemo v našem šolskem prostoru (učenci, učitelji, starši), naporna in zahtevna. Vsi skupaj smo se znašli v povsem novi življenjski preizkušnji, prav vsi pa smo in še vedno imamo mešane občutke in prav vsi še vedno lovimo spremenjeni ritem našega življenja.

Življenje se nam je dobesedno obrnilo na glavo.

Šolsko delo v spletnih učilnicah je steklo že od prvega tedna izrednih razmer. Časa za učenje in izkušenj je bilo malo. V šoli smo v prvi vrsti želeli, da obdržimo stik z učenci vse od začetka in da jih obdržimo v »šolski kondiciji«. Pri tej odgovorni nalogi pa ste ključni vi, spoštovani starši. Neutrudno ste v podporo in pomoč svojim otrokom in v stalni komunikaciji z nami, učitelji vse od prvega dne izobraževanja na daljavo.

Zahvaljujemo se vam za vašo odzivnost in za vašo pomoč. Hvala vam za povratne informacije  v zvezi z izvedbo našega dela; v teh časih so neprecenljive, saj nam pomagajo pri našem načrtovanju. Hvala vam za sodelovanje v anketi o izobraževanju na daljavo. Rezultati so spodbudni, saj vas večina navaja, da dobro delamo, predvsem pa nam sporočate, da učenci niso preveč obremenjeni. Veseli smo vsakega vašega sporočila, namiga ali pobude, pohvale.

Za konec pa …

Če bi vprašali kakšnega našega nadobudneža sledeče vprašanje; »Svet se je obrnil na glavo. Kako bi ti spremenil tvoj pogled na svet, da bi ti bilo lažje?«, bi se zagotovo našel kakšen, ki bi odgovoril takole: »Pa se obrnimo na glavo tudi mi in zopet bodo stvari stale prav!«

Pa še kako prav bi imel.

Spoštovani starši.

V tem močno spremenjenem času se moramo spremeniti tudi mi VSI! Težkemu času navkljub se zbujajmo v nova jutra veseli in pozitivno naravnani; posvetimo svoj čas družinskim radostim, za katere nam sicer zmanjkuje časa; opazujmo lepote narave in se veliko, res veliko pogovarjajmo. Besede imajo neizmerno moč in pomirjujoč učinek. Imejmo se radi in si izkazujmo pozornosti. Obdržimo otroke  v varnem zavetju doma ter bodimo dober in odgovoren zgled.

In imejmo življenje radi; še vedno je življenje lepo, le malce več truda in časa je potrebnega, da te lepote v teh »grdih časih« tudi najdemo.

OSTANITE ZDRAVI IN NAJ OSTANEJO ZDRAVI TUDI NAŠI OTROCI!

VSE DOBRO VSEM!