Učenci šestih in sedmih razredov so zaključili s tekmovanji v košarki. Na prvi stopnji, Medobčinskem tekmovanju v Ločah, kjer se je pomerilo pet ekip, so se odlično odrezali. V skupinskem delu so prvo tekmo proti OŠ Zreče prepričljivo zmagali. Nekoliko težje so si v napeti končnici priigrali še eno zmago proti OŠ Vitanje. Kot prvi v skupini so se uvrstili na tekmo, ki je odločala o zmagovalcu turnirja. Nasprotniki – učenci OŠ Pod goro so prikazali boljšo igro in zasluženo zmagali. Tako so naši fantje dosegli 2. mesto in se uvrstili v Področno polfinalno tekmovanje.

  1. 2. 2020 je v Šentjurju na OŠ Hruševec potekalo Področno polfinalno tekmovanje v košarki za mlajše učence. Ekipa naše šole je na prvi tekmi igrala proti favorizirani ekipi OŠ Frana Malgaja. Fantje so do zadnje tretjine držali priključek, v začetku zadnje tretjine pa so si nasprotniki priigrali neulovljivo razliko, ki jim je na koncu zadoščala za zmago. V tekmi za tretje mesto se je naša šola ponovno pomerila z OŠ Pod goro. Tokrat je tekma bila napeta do zadnje sekunde. Na koncu je OŠ Pod goro zmagala v podaljšku.

Našo šolo so zastopali: Nik Švab, Almir Suka, Maks Grubelnik, Jan Švab, Žak Korošec, Vid Iršič, Matevž Jelenko, Filip Štukelj Povh, Svit Gorjup, Nik Mernik, Jon Artnik in Gašper Rečnik.

Fantom za borbeno igro iskreno čestitamo.