Na Osnovni šoli Ob Dravinji so že od oktobra 2019 gojili miselnost, da veliko pišejo z roko, razmišljajo, zakaj je pisanje pomembno, kako ohranjati lepoto pisave in osebno noto, ki jo z vsako na roko zapisano besedo podarijo bralcu. V letošnjem šolskem letu so se namreč osmošolci odločili, da se bodo pridružili projektu Radi pišemo z roko. Pobuda za sodelovanje je prišla od učencev iz 8. a-razreda, z veseljem pa so se jim pridružili tudi učenci iz 8. b in 8. c-razreda. Ob poplavi modernejših načinov sporazumevanja so se vračali k tradiciji in z njo okužili tudi starše in stare starše, učitelje in marsikaterega učenca iz drugih razredov. Ob tej priložnosti so osmošolci pripravili razstavo gradiva, ki so ga zbirali in ustvarjali od novembra. Odločili so se za naslednje tematske sklope: Le kateri učitelj tako piše, Rokopisi naših dedkov in babic, Naši rokopisi in Analiza pisave z malo zabave.

“Naše pisanje z roko ostane kot spomin, ki dolgo ne zbledi, ” so besede ene izmed babic, ki je rade volje podelila z nami svoje izkušnje o lepi pisavi, s katero so med drugim v preteklosti izražali tudi spoštovanje do posamezne osebe. Tudi na OŠ Ob Dravinji želimo ohraniti kulturo pisanja, zato smo se priključili projektu Radi pišemo z roko – ker, kot pravi Sebastjan Lipar, soustvarjalec oddaje Na vrtu, je pisava kot naš prstni odtis, ki nas loči od drugih. Raznolikost bogati. S tem se je strinjala tudi znana košarkarska legenda Jure Zdovc, ki nas je v januarju počastil z obiskom na šoli.

V letošnjem šolskem letu se je OŠ Ob Dravinji prvič priključila projektu Teden pisanja z roko, ker želi ohraniti kulturo pisanja in ker tudi mi, ki zadovoljni prestopamo njen prag, RADI PIŠEMO Z ROKO.