V četrtek, 29. 1. 2020, je potekalo Državno četrtfinalno tekmovanje v košarki za starejša dekleta. Na turnirju so sodelovale tri šole. Naše učenke so se v prvi tekmi pomerile proti učenkam OŠ Trbovlje in odlično začele ter povedle s 6 proti 0. V nadaljevanju so igro kontrolirale in držale prednost 10 točk. V razburljivem zaključku so se nasprotnice približale na samo točko zaostanka, vendar so naše učenke do konca ostale zbrane in v ključnih trenutkih zadele. Tako so zasluženo zmagale 32 proti 26.

V naslednji tekmi so se pomerile proti ekipi OŠ Grm iz Novega mesta. Igra je bila celotno tekmo izenačena, naše učenke so sicer vodile za točko ali dve, vendar si občutnejše razlike niso uspele priigrati. Šest minut pred koncem so celo povedle nasprotnice. Takrat pa so se naše učenke zbrale in naredile delni izid 16 proti 7. Na koncu so zmagale 46 proti 38 in dosegle 1. mesto ter se uvrstile na Državno polfinalno tekmovanje. Žal zaradi poškodbe nista nastopili Alja Sodin in Hana Jelenko.

Našo šolo so zastopale: Ajša Sivka, Almire Suka, Pia Pozeb, Beatris Rečnik, Benita Gorjup, Iza Pšeničnik, Jona Hlastec, Tia Godec, Tia Fijavž, Lorina Žnidaršič Pušnik, Klara Matavž in Iza Vipotnik.