Osmošolci OŠ Ob Dravinji so teden od 11. do 15. novembra preživljali v drugačnem okolju, saj so se kljub napovedanemu dežju odpravili na Primorsko, in sicer v CŠOD Burja.

Tam so se spoznali s pravili reda v šoli v naravi, kjer ima vsak svoje delo in se trudi biti koristen za dobro vseh. Marsikateri učenec se je tako kljub prvim pomislekom zelo dobro znašel v vsakodnevnih opravilih. Tudi pouk v naravi je bil nekoliko drugačen. Med tednom so učenci spoznavali veščine lokostrelstva, lahko so si ogledali kiparsko galerijo na prostem (Forma viva), se sprehodili do Sečoveljskih solin in Pirana, si ogledali akvarij in se igrali razne športne ter povezovalne igre. Marsikdo pa je znal povedati, da se je imel zelo lepo tudi ob prostem času, klepetanju in navezovanju stikov med sošolci, učitelji, vodniki.

Vreme je bilo res muhasto, na lastni koži so doživeli tudi pravo burjo, zato sta dogodivščina s kanuji in potepanje s kolesi odpadla, s pelerinami pa so zato naredili kar zadostno število kilometrov po primorski obali. Redke trenutke, ko z neba ni padal dež, so tekmovalni fantje izkoristili za igro v namiznem tenisu, košarki ali nogometu. Zadnje dni pa so osmošolci tudi malo več pogledovali v nebo, da bi videli kakšno znano ozvezdje, o čemer so se predhodno poučili tudi v učilnici. Sprva malce nerodni, a z veliko vneme, so izdelali mošnjičke s sivko in jih odnesli domov. Vanje so dodali še malce soli, ki simbolizira modrost …V CŠOD Burja so se imeli lepo, kar so tudi sami z veseljem povedali.

Zanimivo mi je bilo, kako smo pri učitelju Leonu opletali s šotorko, pri Miranu pa spoznavali zvezdno nebo.

Nika Aleksandra Jevšenak, 8. c

Zelo sem se razveselil, ko smo zadnji večer igrali košarko in nogomet.

Luka Gorinšek, Tim Perkič, 8. c

Zagotovo si bom zapomnil pohod s pelerinami do Pirana in ogled akvarija, saj me vodne živali zelo pomirjajo.

Dominik Plohl, 8. a

Všeč mi je bilo, ker je naša skupina v samem centru uspela popraviti dotrajana že 20 let stara vrata.

Patrik Švab, 8. c

Najbolj sem si zapomnil streljanje z lokom, saj sem si tega najbolj želel.

Žan Luk Furman, 8. a

Vsak prosti čas smo zelo dobro izkoristili za druženja med fanti in dekleti, marsikje je zato preskočila tudi kakšna iskrica, med nami so se sklepala tesnejša prijateljstva. K temu so pripomogle tudi povezovalne zabavne igre, ki smo se jih igrali zadnji dan.

Manca, 8. a, Ana G., Ana V., 8. c