V mesecu novembru se je nekaj devetošolcev udeležilo prireditve Veselje do znanosti na Gimnaziji Celje – Center. V uvodnem delu prireditve smo si ogledali večkrat nagrajeni avtorski projekt dramskega igralca in voditelja oddaje Male sive celice Nika Škrleca Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk. Nato smo bili aktivni v delavnicah Boom cevi, Skrivnostni NITINOL – žica, ki ima spomin, Energijska vrednost oreščkov, Reliefne oblike in Kemijska delavnica (izdelovanje naravnih čistil). Ob koncu smo dobili še balone, napolnjene s helijem.
Ajša Sivka, 9. b
Všeč mi je bilo, ko nam je Nik Škrlec v predstavi na zanimiv način (skozi zgodbo) predstavil palačo znanja – metodo, s katero si je zapomnil 3141 decimalk števila π. Zanimiva je bila tudi glasbena delavnica z Boom cevmi. Navdušila nas je projekcija reliefa, s pomočjo katere smo upodobili otoke v morju, morsko obalo in fjorde.
Ulrik Lebeničnik Trstenjak, 9. a
Moj vtis o GCC je naravnost fantastičen. Delavnice so bile skrbno pripravljene. Profesorji niso »zateženi«. Tudi smeha ni manjkalo.
Jošt Drobne, 9. a