V petek, 15. 11. 2019, so imeli učenci od 4. do 9. razreda tehniški dan z naslovom Zdrav način življenja. V prvi delavnici nam je g. Stanko Polanec predstavil številne zanimive informacije o življenju čebel in njihovi pomembnosti v ekosistemu. Pod vodstvom ge. Romane Pokorn in ge. Katarine Konec smo zaplesali v ritmu energične Zumbe. Z go. Jernejo Menzinger smo se sprostili ob likovnem ustvarjanju.  G. Miha Stampfer nas je seznanil z delčkom japonske umetnosti Origami. Učenci smo se zelo trudili, da bi čim bolj spretno in natančno naredili izdelek. Z go. Špelo Romih smo izvajali vaje in naloge, ki pozitivno vplivajo na naše psiho-fizično počutje. Petkovo dopoldne je minilo v prijetnem in pozitivnem vzdušju.
Učenci 4. b
V delavnici Joge smeha smo se skupaj  z go. Lidijo Haložan Zagernik pošteno nasmejali ter raztegnili obrazne mišice. Ga. Ana Plesničar je v delavnici z naslovom Za zdravo srce predstavila delovanje srca. Poudarila je tudi pomen zadostne količine spanja. V veliki telovadnici smo se v delavnici Cirkuška pedagogika, pod vodstvom g. Nejca Špoljarja, urili v cirkuških in motoričnih spretnostih. V delavnici TPO in uporaba avtomatskega defibrilatorja smo z go. Katjo Verhovšek spoznavali, kako pomagati poškodovancem. Učenci smo se preizkusili v izvajanju prve pomoči z defibrilatorjem. Dan smo zaključili v matični učilnici, kjer smo skupaj z razredničarko, go. Jasmino Vodovnik, izdelali izdelek iz odpadne embalaže.

Učenci 5. b
V delavnici To sem jaz, ki jo je vodila ga. Suzana Kovše, smo pisali o tem, kaj si želimo postati. Če se naše želje razlikujejo od pričakovanj staršev (mi bi bili športniki, starši želijo, da postanemo glasbeniki), se moramo o tem skupaj pogovoriti. Z go. Brino Meško smo v delavnici Zdravi namazi izdelali različne namaze, kot so bananin, sadni, tunin, avokadov in bučni namaz. Najbolj všeč nam je bil sadni namaz. V delavnici Za zdravo srce, ki jo je vodila ga. Maša Strojnik, smo govorili o srčni in možganski kapi, o sladkorni bolezni, boleznih srca in ožilja ter o povišanem krvnem tlaku. Izvedeli smo, kako hitro srce bije otroku in odrasli osebi ter kako moramo živeti, da ohranimo svoje zdravje. Z g. Samom Pinterjem smo se v delavnici Tenis učili prve stopnje tenisa. Zelo smo se razigrali in uživali. V delavnici Zdrava prehrana – zdravi zobje smo se z go. Katja Lenart pogovarjali o zdravi prehrani in obnovili znanje o umivanju zob. Če slabo skrbimo za ustno higieno, lahko dobimo karies ali bolezni dlesni in obzobnih tkiv. Zaradi tega nam lahko zobje tudi izpadejo. V okviru tehniškega dne smo se naučili veliko novega in koristnega.

Ciril Tome, 6. b
V delavnici Namizni tenis nam je g. Edi Ravnjak predstavil pravila in igranje namiznega tenisa. Po njegovi demonstraciji igranja smo še sami igrali namizni tenis in bili navdušeni. V delavnici Košarka nam je g. Anže Tajhar predstavil pravila in igro. Najprej smo se ogreli, nato pa smo tekmovali po skupinah. Zatem smo se razdelili v pare in metali na koš. Za konec smo odigrali še igro košarke. Ga. Bernarda Rebernak nam je v delavnici Lonček zdravja za boljše ocene ob pomirjajoči glasbi predstavila dobre plati sprotnega učenja in nam obrazložila, kako zelo pomembno je, da se znamo pravilno učiti. Nato smo si izdelali lonček zdravja, ki je vseboval navadni jogurt, kosmiče, jagodičevje, zmlete oreščke, posuli pa smo ga s temno čokolado. Ga. Jelena Moro nam je v delavnici Prehrana mladostnika predstavila zdravo prehrano – kaj mora zdrav obrok vsebovati in število dnevnih obrokov. Sestavo zdravih krožnikov smo spoznavali tudi z modeli sadja, zelenjave, kosmičev, vode in sokov. Delavnico To sem jaz je vodila ga. Katja Holobar. Na prazen list papirja smo z zaprtimi očmi  narisali sebe. Potem smo prejeli delovni list, sledili navodilom in izpolnili vse točke.

Tinkara Soršak, 7. a
V delavnici To sem jaz, ki jo je izvajala ga. Dragica Taks Rutar, smo se pogovarjali o sebi, popravljanju naših napak in o tem, kako se odzvati na različne dogodke v naših življenjih. Ga. Dragica nam je med drugim povedala da, če hočemo imeti dobro mnenje o drugih, moramo imeti tudi dobro mnenje o sebi, kar pomeni, da se moramo imeti radi.  Drug za drugega smo zapisali dobre lastnosti (telesne in značajske) ter se urili v odzivanju na različne dogodke. V delavnici Za zdravo srce, ki jo je izvajala ga. Sabina Šarić, smo spoznali zgradbo in delovanje srca ter pomen zdravega načina življenja za zdravo srce. Izvedeli smo, kdaj in zakaj je uživanje maščob škodljivo za naše ožilje. V delavnici Boks nam je g. Damjan Šel pokazal šest osnovnih udarcev pri boksu in opremo, ki jo uporabljamo pri tem športu. Kasneje smo si lahko tudi nadeli boksarske rokavice in vadili v parih. V delavnici Streljanje nam je g. Tine Fevžer predstavil streljanje z zračno puško. Na strelišču smo se preizkusili v streljanju z zračno puško v tarčo, ki smo jo lahko odnesli s seboj za spomin. V Pevski delavnici, ki sta jo vodili ga. Janja Stampher in ga. Kaja Bicskey, smo peli pesmi Joyful, Joyful Lord we adore you ter Ne ouri ne sejaj. Tehniški dan je potekal odlično. V delavnicah smo se tako učili kot zabavali.

Žan Detiček, Erazem Ercek, 9. a in Domen Marguč, 9. b