V ponedeljek, 24. 6. 2019, smo se ob 9. uri v šolski avli zbrali učenci, učitelji in starši, da bi počastili dan državnosti in nasmejani stopili v poletne počitnice.

Na prireditev je “poštar” Timotej Polenek iz 7. b-razreda najprej prinesel čestitko, namenjeno naši zeleni domovini Sloveniji. Njej v čast ji je OPZ pod vodstvom ge. Romane Pokorn zapel himno in pesem Pionirska. S humornimi vložki so tudi ostali povezovalci iz 7. razredov – Jaka Lekosovar, Manca Levart, Blažka Mlakar, Anika Potočnik in Izabel Žerjav – napovedali komorno skupino mentorice ge. Janje Stampfer, ki je zapela pesem Življenje je lepo. Da smo FIT šola, so dokazali tudi naši gimnastičarji z atraktivno gimnastično točko, ki jo je z učenci pripravil g. Žan Vrtovec. Petošolka Ema Okovič je ob spremljavi na klavir vsem prisotnim zapela, učiteljice Kaja Bicskey, Romana Pokorn in Janja Stampfer pa so ob pesmi Zemlja pleše poleg petja tudi zaplesale. Pod mentorstvom ge. Janje Stampfer je OPZ 3. in 4. razredov zapel pesem Sprehod in nas popeljal do konca prireditve, ko so nas tri učiteljice ponovno presenetile s pesmijo Lahko ti podarim samo ljubezen in nas kot stevardese odpeljale z letalom na zaslužene počitnice.

Na prireditvi smo podelili tudi priznanja najuspešnejšim učencem šole na različnih področjih, za kar sta poskrbeli ravnateljica šole, magistra Nevenka Brdnik, in pomočnica ravnateljice, ga. Petra Paradižnik.