V sredo, 20. septembra 2023, je naše športnike in športnice čakal pomemben izziv, saj so v Žalcu branili dve ekipni zmagi na Ekipnem področnem atletskem tekmovanju, ki so ju osvojili v preteklem šolskem letu. Naloga jim je odlično uspela, saj so fantje ponovili lanski uspeh in osvojili naslov področnih prvakov. Deklicam pa se je skupna zmaga malo izmuznila, a so svojile zelo dobro 2. mesto. Ker je bilo to ekipno tekmovanje, razglasitve posamičnih zmagovalcev po disciplinah ni bilo, pomembne pa so bile točke, ki so jih posamezniki osvojili. Velja poudariti, da je Val Franc Pozeb med tekmovalci dosegel najboljši rezultat tekmovanja (1210 točk), Nik Hribernik, Matic Polegek in Timon Brglez pa so si delili drugi, tretji in četrti rezultat tekmovanja.

Pri deklicah je bila med našimi najboljša Žana Sivka, ki je zmagala v teku na 60 metrov in štafeti, njen rezultat pa je bil med dekleti 7. najboljši (1014 točk).

Fantje so si z zmago zagotovili nastop na Finalu ekipnega državnega prvenstva, ki bo v četrtek, 5. oktobra 2023, v Mariboru, dekleta pa bodo morala počakati še na rezultate ostalih ekip.

Čestitke tekmovalkam in tekmovalcem za odličen nastop!

Podrobne rezultate tekmovanja, si lahko ogledate na oglasni deski ŠPORT, oz. na spletni strani Timing Ljubljana – rezultati.